Αναζήτηση
 
Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτική Γονέων

Ο ρόλος του γονιού και η εμπειρία της γονεϊκότητας αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Ωστόσο, η προετοιμασία και η υποστήριξη που παρέχεται στους γονείς, από το κοινωνικό περιβάλλον και τους θεσμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά αυτή την πρόκληση είναι τις περισσότερες φορές από ελλιπής έως ανύπαρκτη.

Οι γονείς βρίσκονται συχνά μόνοι στην προσπάθεια να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους. Έρχονται διαρκώς αντιμέτωποι με την πρόκληση και την ευθύνη να κάνουν επιλογές και να παίρνουν αποφάσεις οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία  για την ανάπτυξη των παιδιών τους. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να βιώσουν εξάντληση, αδιέξοδο, αβεβαιότητα, σύγχυση, αγωνία, άγχος, φόβο, ενοχή, κ.ά.
Πλήθος ερωτημάτων μπορεί να απασχολήσουν τους γονείς πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: 

 Η Συμβουλευτική Γονέων μπορεί να παρέχει στους γονείς την δυνατότητα μιας κατάλληλης υποστήριξης και έναν χώρο για την εξέταση και την έρευνα της προσωπικής τους κατάστασης, σε σχέση με τα θέματα που τους απασχολούν, ώστε οι επιλογές, οι αποφάσεις και οι ενέργειές τους να είναι διαφοροποιημένες και κατάλληλες για την δική τους περίπτωση και όχι αποτέλεσμα υιοθέτησης «συνταγών», «συμβουλών» και γενικεύσεων.

 Η εμπειρία δείχνει πως όση περισσότερη υποστήριξη πάρει ο γονιός τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ωφέλεια για την εκπαίδευση και ανάπτυξη του παιδιού του.
 
Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού:
Κωνσταντίνος Κώστας
210 6776853, 6977 730107
 
Kαι μέσω Skype για άτομα που διαμένουν εκτός Αττικής ή έχουν  δυσκολία μετακίνησης.
 
 Φωτ.: © Β. Δεληκατερίνη