Αναζήτηση
 
Βραχεία Συμβουλευτική

Βραχεία Συμβουλευτική ονομάζουμε έναν σύντομο κύκλο συναντήσεων με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας με στόχο να υποστηριχτεί ένα άτομο σε θέματα και καταστάσεις που πηγάζουν κυρίως από τη συγκυρία ή την αναπτυξιακή φάση στην οποία  βρίσκεται. Παραδείγματα: ένα άτομο που δυσκολεύεται να αποφασίσει σχετικά με μια επαγγελματική πρόταση που του έχει γίνει,  ένας γονιός που χρειάζεται βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις εκρήξεις οργής και τα κλάματα του δίχρονου παιδιού του ή για να επιλέξει παιδικό σταθμό, ένας νέος που καλείται να επιλέξει κατεύθυνση σπουδών.

Η Βραχεία Συμβουλευτική μπορεί να είναι το κατάλληλο πλαίσιο και για εκείνα τα άτομα που απλώς χρειάζονται πληροφορίες και διευκρινήσεις πάνω σε θέματα επικοινωνίας και ανθρωπίνων σχέσεων και δεν αισθάνονται την ανάγκη για ψυχοθεραπεία.

Τέλος, η βραχεία συμβουλευτική μπορεί να λειτουργήσει, για ορισμένες περιπτώσεις, και ως μια διερευνητική φάση με σκοπό τη διευκρίνιση και αποσαφήνιση των θεμάτων που αντιμετωπίζει το άτομο, ώστε να αναδειχτούν οι πιο επείγουσες ανάγκες του και να προταθούν από τον θεραπευτή οι  κατάλληλες παρεμβάσεις. Παράδειγμα: μία μητέρα προσέρχεται με το ερώτημα ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να ενημερώσουν, εκείνη και ο σύζυγός της, τον πεντάχρονο γιό τους ότι πρόκειται να πάρουν διαζύγιο. Κατά την συνομιλία προκύπτει ότι  το ζευγάρι βρίσκεται σε αμφιθυμία και ότι δεν έχει πάρει καμία απόφαση για το μέλλον της σχέσης του. Η ανάγκη που αναδεικνύεται είναι να ξεκαθαρίσουν οι δύο σύντροφοι τι θέλουν τελικά να γίνει, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ανακοίνωση προς το παιδί. Σε αυτή την περίπτωση, ο θεραπευτής μπορεί να προτείνει ανάλογα θεραπεία ζεύγους ή ατομική θεραπεία χωριστά για κάθε έναν από τους δύο γονείς.
 
Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού:
Κωνσταντίνος Κώστας
210 6776853, 6977 730107
 

Και μέσω Skype για άτομα που διαμένουν εκτός Αττικής ή έχουν δυσκολία μετακίνησης.